Bog – Det danske møbelboom 1945-1975

449 kr

I årene 1945-1975 oplever dansk møbeldesign et veritabelt boom. Efter 2. verdenskrigs afslutning er der fremgang i både økonomi, produktionsapparat og efterspørgsel fra forbrugerne, og de danske møbeldesignere og -producenter er klar til at levere.

Bog om det danske møbelboom

I 10 omfattende kapitler kommer bogen rundt om alle de store danske designpersonligheder – Wegner, Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Kjærholm, Panton og mange flere – og beskriver alle de nye tendenser og fremstillings- mæssige muligheder inden for møbeldesign: laminering, formbøjning og støbning, etværk og sammenklappelige ”nomade”- møbler, byggemøbler og opbevaringssystemer, cool stålmøbler og farvestrålende hippie- ydemøbler, børnemøbler og funktionelle kontormøbler.

Introduktionen opridser de historiske forudsætninger – især den engelske Windsorstol, shakermøblerne, den kinesiske stol og den hjemlige Klint-skole – og i epilogen trækkes tråde op til i dag: De danske møbelklassi- keres genkomst som vintage-objekter og deres status inden for retrobølgen og designtendensen New Nordic beskrives, ligesom møbelklassikernes betydning, identitet og gyldighed ifht. den globaliserede verden vurderes.

Bogen er ikke på lager på Brainchild.dk. Bogen kan købes i vores fysiske butik.

Dansk design

Fremragende Trustscore

Hurtig levering

SKU: 64087b0c8b16c

  • Titel: Det danske møbelboom 1945-1975
  • Foratter: Lars Dybdahl
  • Udgivelse: 17. november 2017
  • Indbundet
  • Grafisk design: Michael Jensen
  • Sidetal: 384
  • ISBN: 978-87-92949-94-3
  • Udgave/oplag: 1/1

Designbibel fortæller historien om den gyldne epoke i dansk møbeldesign

I årene 1945-1975 oplevede dansk møbeldesign et veritabelt boom – både nationalt og internationalt. Det danske møbelboom fortæller den samlede historie om den gyldne epoke i dansk møbeldesign, og kommer rundt om alle de store danske designpersonligheder og deres møbler fra den periode, der internationalt kaldes Danish Modern.

For dansk møbeldesign blev periodens ikoniske stole skabt af bl.a. Finn Juhl, Hans J. Wegner, Arne Jacobsen og Børge Mogensen og blev startskuddet til et globalt gennembrud – og dermed også et afsæt for et eksporteventyr af uventede dimensioner for de danske møbelsnedkere og møbelfabrikker.

Det danske møbelboom beskriver tidens nye tendenser og fremstillingsmæssige muligheder inden for møbeldesign: laminering, formbøjning og -støbning, fletværk og sammenklappelige ”nomade”-møbler, byggemøbler og opbevaringssystemer, cool stålmøbler og farvestrålende hippie-flydemøbler, børnemøbler og funktionelle kontormøbler. Bogen opridser de historiske forudsætninger – især den engelske Windsorstol, shakermøblerne, den kinesiske stol og den hjemlige Klint-skole – og der trækkes tråde helt op til i dag.

Et fyldestgørende opslagsværk om danske møbler

Forfatteren Lars Dybdahl beskriver de danske møbelklassikeres genkomst som vintage-objekter, og deres status inden for retrobølgen og designtendensen New Nordic, ligesom han kommer rundt om møbelklassikernes betydning i den globaliserede verden:

”Vi har i disse år fokus på vintage og retro, og vi ønsker at omgive os med udtryksfulde produkter, der bevarer deres æstetiske fascinationskraft. De danske ikoniske ”møbelklassikere” fra Finn Juhl og Wegner til Verner Panton og plast er bare toppen af den møbelmangfoldighed, der udfoldede sig med efterkrigstidens nye danske velfærdsstat. I denne bog om det danske møbelboom fortæller jeg historien i sit fulde spektrum med fokus på møblerne og deres mange brugssammenhænge.” - Lars Dybdahl.

Det danske møbelboom er rigt illustreret med 250 fotos af alle møbeltyper. Bogen er tænkt som et fyldestgørende opslagsværk for både almindeligt interesserede læsere og for professionelle indenfor designområdet. I disse år er der stor interesse for dansk møbeldesign globalt, og bogen er også skrevet med henblik det internationale marked.

Om forfatteren
Lars Dybdahl er forsknings- og bibliotekschef på Designmuseum Danmark og står bag en række bøger om dansk design, herunder bl.a. Dansk design nu.

Anmeldelser

"Bogen er skrevet i Lars Dybdahls karakteristiske, frodige og ekvilibristiske sprogtone, der beriger bogen og gør læsningen underholdende og perspektiverende." DesignETC, 14. december, 2017

"Lars Dybdahl (...) fortæller historien i sit fulde spektrum med fokus på møblerne og deres mange brugssammenhænge." NORDJYSKE Medier, 10. december, 2017