Motivguide


Print selv motivguide

Med vores motivguide i hånden, har du muligheden for at finde den helt rette sammensætning af motiver, størrelser og farver. Udprint guiden derhjemme og brug den til at finde den rette kombination af vores plakatmotiver. Med motivguiden kan du også let bygge en flot komponeret billedvæg. Hent motivguiden længere nede på siden.

Brainchild plakater motivguide

Motivguiden hjælper dig til at vælge de rette plakater

Vi har mange motiver at vælge imellem og dermed mange kombinationsmuligheder. Derfor har vi udarbejdet en motivguide, som kan hjælpe dig til at finde den helt rette kombination af plakater til netop dit hjem og din stil.

Med motivguiden kan du bygge en miniature udgave af din billedvæg. Størrelse 30×40 cm., 50×70 cm., og 70×100 cm. er skaleret proportionelt i forhold til hinanden, således du nemt kan finde ud af hvilke motiver og størrelser du ønsker at kombinere. Guiden kan downloades i 3 forskellige udgaver:

Motivguiden med messingfarvede plakatrammer
Motivguiden med plakatrammer i sortmalet træ

Motivguiden med plakatrammer i mørkt træ
Motivguiden med plakatrammer i lyst træ

Enhver kan benytte denne guide og den kan anvendes alle steder. Print blot guiden ud, hvorefter du kan klippe eller skære motiverne ud og dermed let finde en passende kombination af motiver, størrelser, farver og rammetyper ved at prøve dig frem.

Messingfarvede plakatrammer

Hent motivguiden med vores messingfarvede plakatrammer.

Download motivguiden

Plakatrammer i lyst træ

Hent motivguiden med vores plakater indrammet i plakatrammer i lyst træ.

Download motivguiden

Plakatrammer i sortmalet træ

Hent motivguiden med vores plakater indrammet i plakatrammer i sortmalet træ.

Download motivguiden

Plakatrammer i mørkt træ

Hent motivguiden med vores plakater indrammet i plakatrammer i mørkt træ.

Download motivguiden

Guide til valg af plakater

Med denne motivguide bliver det dermed lettere for dig at finde den helt rette kombination af motiver samt at afprøve de forskellige kombinationer, inden du udvælger og køber dine nye plakater. På denne måde undgår du både fejlkøb og unødvendige huller i væggen.

For mange mennesker kan det være lidt af en udfordring at visualisere, hvilke plakatmotiver, størrelser, farver og rammer der vil passe bedst i netop deres hjem, til deres væg og til deres stil, ej at forglemme.  Der bliver derfor ofte lagt mange overvejelser, tanker og kræfter i at ende med den helt rigtige sammensætning, da der er mange fordele ved at vælge den rette kombination. Blandt andet bliver selve kombinationen en del af udtrykket og du har muligheden for at sætte dit personlige præg på det endelige resultat. Men der er flere ting at overveje såsom: plakatmotiv, størrelse, plakatrammer og farvevalg.

Du kan designe kompositionen ved at lægge de udklippede billeder ud på et bord og dermed danne dig et indtryk af, hvordan de skal hænge på væggen. Brug gerne god tid, så du bliver tilfreds med det færdige resultat. Med denne metode laver du altså kun de huller i væggen, der er brug for. Når du har besluttet dig for en komposition, kan du blot tage et billede af opstillingen og se på dét, når hullerne skal laves i væggen og plakaterne hænges op. Alternativt kan du også bruge elefantsnot og afprøve kompositionen direkte på væggen som en miniature udgave, uden at bore huller.

Du kan hente motivguiden i toppen af denne side og gå i gang med det samme og således finde den helt rette komposition til din billedvæg med Brainchild plakater.

Vær opmærksom på at farverne og kvaliteten af det print din hjemmeprinter laver, ikke stemmer overens med de plakater du modtager ved køb. Vi printer vores plakater på professionelle maskiner og eksklusivt papir, og dermed vil de plakater du køber, naturligvis være i meget bedre kvalitet end de du selv printer.

Ægget, Koglen og Svanen plakater fra Brainchild

Hvilken plakatstørrelse skal jeg vælge?

Med motivguiden har du mulighed for at sammensætte netop de motiver og størrelser, du ønsker og visuelt bygge din billedvæg. En af de vigtige overvejelser handler om størrelsen på plakaten. 

Vores plakater fås i størrelserne: A5, 30×40 cm., 50×70 cm. og 70×100 cm.

Det kan være en udfordring at vælge de helt rigtige plakatstørrelser til sine vægge. Hvis størrelsen eksempelvis er for lille, risikerer du, at plakaten ikke kommer til sin ret. Denne udfordring afhjælper motivguiden, da du via den har mulighed for at sammensætte og afprøve forskellige kombinationer, herunder også størrelserne, inden du foretager din endelige beslutning.

Små plakater
Den mindste plakatstørrelse er størrelse A5. Denne størrelse er både velegnet til vægge med lidt plads eller til billedvægge, hvor der ønskes et mere dynamisk udtryk i kombinationen mellem forskellige størrelser af plakater.

Mellem plakater
Vi har også en anden såkaldt mellemstørrelse, nemlig 30×40 cm. Denne størrelse er især god, hvis du ønsker 3 plakater på stribe, men kun har begrænset med plads. Men den mest normale størrelse er 50×70 cm. Denne størrelse er et godt valg, hvis du ønsker at have 3 plakater på stribe, f.eks. over din sofa eller på væggen i en gang.

Store plakater
Eftersom vores plakater er designet i en meget høj opløsning, står de også knivskarpt i den helt store størrelse 70×100 cm. Denne størrelse er som sagt stor, hvilket helt naturligt gør, at motivet gør sig lettere bemærket i rummet. Selvom dette er vores største størrelse, gør den sig godt i langt de fleste hjem, hvor den både bidrager til stemningen samt til at skabe et statement i indretningen, netop via størrelsen.

Ved at vælge den store størrelse opnår du dermed let et meget enkelt, mere grafisk, udtryk i din indretning. I forlængelse af dette, er en af de nye tendenser derfor også, at det er blevet mere og mere moderne at indrette sit hjem med markante store plakater i 70×100 cm. Så hvis du ønsker at sætte et aftryk i din boligindretning via plakater, kan dette gøres via den store størrelse.


Hvis du mangler vægplads til den helt store størrelse, men stadig ønsker effekten fra de store motiver, er det også blevet populært bare at have dem stående på gulvet i en fed ramme op ad væggen eller på en kommode, hylde osv. Her er det kun dig selv og fantasien, der sætter grænsen.

Du kan få mere inspiration, information og et bedre overblik over de forskellige størrelser i vores størrelsesguide til plakater.

Brainchild designplakater udstillet på Formland

Vælg de rigtige plakatrammer

Den rigtige ramme er altid prikken over i’et. Men hvilken skal du vælge? Hos Brainchild har du selvfølgelig mulighed for at tilkøbe kvalitetsrammer til dine plakater – og ikke mindst vælge de helt rigtige størrelser til netop din kombination af plakater.

Vi indrammer selvfølgelig også plakaterne for dig, så de er lige til at hænge op på din væg i den valgte kombination. Nemmere bliver det ikke.

Vores rammer er af samme høje kvalitet som vores plakater. De fås i massivt egetræ i både i lyst egetræ, mørkt egetræ samt sortmalet egetræ. Derudover fås vores rammer også i messingfarvede metalrammer.

Rammerne kan naturligvis købes i de samme størrelser som de størrelser, vores plakater fås i, så du helt undgår fejlkøb af rammer. Størrelse A5, 30×40 og 50×70 er med rigtigt glas. Størrelse 70×100 er med tykt plexiglas.

Danske designplakater fra Brainchild

Sorte, hvide eller farvede plakater

Vi har adskillige plakatmotiver at vælge mellem. Derfor har du stor mulighed for at kombinere plakaterne på en unik måde, der passer til netop din stil og indretning. Hvis du eksempelvis vælger at kombinere 3 plakater, har du over 50.000 forskellige kombinationsmuligheder!

Én af de mest populære kombinationer er: Svanen og Ægget med sort baggrund samt Koglen med hvid baggrund. Denne sammensætning er både klassisk og stilren og passer derfor ind i rigtig mange hjem og indretninger. 

Men hvis du ønsker et mere fremtrædende udtryk, er en anden populær kombination at sammensætte Koglen med rød baggrund, Ægget med gul baggrund og Svanen med petroleumsblå baggrund. 

Hvis du derimod bedre kan lide sort/hvid i din indretning, anbefaler vi at vælge en sammensætning med dette som baggrund. Det kunne eksempelvis være Vintergækken, Ægget og den sorte svane – alle med sort baggrund.
Hvis du ønsker et mere minimalistisk udtryk med hvid baggrund, kan vi anbefale at vælge Koglen, Myren og Bamsen med hvid baggrund. Ligeledes kan du lave en kombination med plakater i pastelfarver eller med sandfarvet baggrund, som bidrager med ro til hjemmet. Men igen, dette er blot vores anbefalinger og forslag. Du har stadig adskillige tusinde kombinationsmuligheder at vælge mellem og skabe en unik billedvæg med.

Dansk design plakat med sort svane

3 plakater på stribe – den klassiske kombination af vores plakater

En af de mest populære måder at hænge vores plakater på, er at hænge 3 plakater på stribe. En kombination af 3 af vores plakater passer perfekt hængende på væggen i stuen over sofaen, på en væg i en længere gang eller hængende på væggen over sengen i soveværelset. Skulle du efter noget tid blive træt af at have 3 plakater hængende på stribe, kan du nemt adskille dem og hænge to plakater på væggen i ét rum og én plakat på væggen i et andet rum. Et køb af 3 plakater er et sikkert valg, som giver mange forskellige muligheder for at dekorere væggene i dit hjem.

Sættene med 3 plakater fås i størrelse 30×4050×70 og 70×100 cm.

Inspiration

Mangler du mere inspiration til din billedvæg? Se vores side med yderligere inspiration til hvordan du kan kombinere og benytte vores plakater til at lave en billedvæg.

Se inspiration

Størrelsesguide

Er du stadig i tvivl om hvilke plakatstørrelser du skal vælge til din billedvæg? Med vores størrelsesguide til plakater, bliver det lettere for dig at vælge de rigtige plakatstørrelser til din billedvæg.

Læs størrelsesguiden til plakater

Danske designplakater


Hos Brainchild fortolker vi ordene helt bogstaveligt og følger de danske designklassikere tilbage til originalen – tilbage til de ord, der inspirerede formgivningen. Derfor har vi også navngivet vores plakatserie ‘Original’

Læs mere om Brainchild