Brainchild logo

Brainchild motivguide

Vi har mange motiver at vælge imellem og dermed mange kombinationsmuligheder. Derfor har vi udarbejdet en motivguide, som kan hjælpe dig til at finde den helt rette kombination af plakater til netop dit hjem og din stil.

Print selv motivguide

Med vores motivguide i hånden, har du muligheden for at finde den helt rette sammensætning af motiver, størrelser og farver. Udprint guiden derhjemme og brug den til at finde den rette kombination af vores plakatmotiver.

Med motivguiden kan du bygge en miniature udgave af din billedvæg. Størrelse 30×40 cm., 50×70 cm., og 70×100 cm. er skaleret proportionelt i forhold til hinanden, således du nemt kan finde ud af hvilke motiver og størrelser du ønsker at kombinere. Du kan hente motivguiden her.

Download motivguide

Guide til valg af plakater

Med denne motivguide bliver det dermed lettere for dig at finde den helt rette kombination af motiver samt at afprøve de forskellige kombinationer, inden du udvælger og køber dine nye plakater. På denne måde undgår du både fejlkøb og unødvendige huller i væggen.

For mange mennesker kan det være lidt af en udfordring at visualisere, hvilke plakatmotiver, størrelser, farver og rammer der vil passe bedst i netop deres hjem, til deres væg og til deres stil, ej at forglemme.  Der bliver derfor ofte lagt mange overvejelser, tanker og kræfter i at ende med den helt rigtige sammensætning, da der er mange fordele ved at vælge den rette kombination. Blandt andet bliver selve kombinationen en del af udtrykket og du har muligheden for at sætte dit personlige præg på det endelige resultat. Men der er flere ting at overveje såsom: plakatmotiv, størrelse, plakatrammer og farvevalg.

Du kan designe kompositionen ved at lægge de udklippede billeder ud på et bord og dermed danne dig et indtryk af, hvordan de skal hænge på væggen. Brug gerne god tid, så du bliver tilfreds med det færdige resultat. Med denne metode laver du altså kun de huller i væggen, der er brug for. Når du har besluttet dig for en komposition, kan du blot tage et billede af opstillingen og se på dét, når hullerne skal laves i væggen og plakaterne hænges op. Alternativt kan du også bruge elefantsnot og afprøve kompositionen direkte på væggen som en miniature udgave, uden at bore huller.

Du kan hente motivguiden i toppen af denne side og gå i gang med det samme og således finde den helt rette komposition til din billedvæg med Brainchild plakater.

Vær opmærksom på at farverne og kvaliteten af det print din hjemmeprinter laver, ikke stemmer overens med de plakater du modtager ved køb. Vi printer vores plakater på professionelle maskiner og eksklusivt papir, og dermed vil de plakater du køber, naturligvis være i meget bedre kvalitet end de du selv printer.

Vælg de rigtige plakatrammer

Den rigtige ramme er altid prikken over i’et. Men hvilken skal du vælge? Hos Brainchild har du selvfølgelig mulighed for at tilkøbe kvalitetsrammer til dine plakater – og ikke mindst vælge de helt rigtige størrelser til netop din kombination af plakater.

Vi indrammer selvfølgelig også plakaterne for dig, så de er lige til at hænge op på din væg i den valgte kombination. Nemmere bliver det ikke.

Vores rammer er af samme høje kvalitet som vores plakater. De fås i massivt egetræ i både i lyst egetræ, mørkt egetræ samt sortmalet egetræ. Derudover fås vores rammer også i messingfarvede metalrammer.

Rammerne kan naturligvis købes i de samme størrelser som de størrelser, vores plakater fås i, så du helt undgår fejlkøb af rammer. Størrelse A5, 30×40 og 50×70 er med rigtigt glas. Størrelse 70×100 er med tykt plexiglas.

Vælg den rigtige størrelse plakater

Med motivguiden har du mulighed for at sammensætte netop de motiver og størrelser, du ønsker og visuelt bygge din billedvæg. En af de vigtige overvejelser handler om størrelsen på plakaten.

Vores plakater fås i størrelserne: A5, 30×40 cm., 50×70 cm. og 70×100 cm.

Det kan være en udfordring at vælge de helt rigtige plakatstørrelser til sine vægge. Hvis størrelsen eksempelvis er for lille, risikerer du, at plakaten ikke kommer til sin ret. Denne udfordring afhjælper motivguiden, da du via den har mulighed for at sammensætte og afprøve forskellige kombinationer, herunder også størrelserne, inden du foretager din endelige beslutning.

Små plakater
Den mindste plakatstørrelse er størrelse A5. Denne størrelse er både velegnet til vægge med lidt plads eller til billedvægge, hvor der ønskes et mere dynamisk udtryk i kombinationen mellem forskellige størrelser af plakater.

Mellem størrelse plakater
Vi har også en anden såkaldt mellemstørrelse, nemlig 30×40 cm. Denne størrelse er især god, hvis du ønsker 3 plakater på stribe, men kun har begrænset med plads. Men den mest normale størrelse er 50×70 cm. Denne størrelse er et godt valg, hvis du ønsker at have 3 plakater på stribe, f.eks. over din sofa eller på væggen i en gang.

Store plakater
Eftersom vores plakater er designet i en meget høj opløsning, står de også knivskarpt i den helt store størrelse 70×100 cm. Denne størrelse er som sagt stor, hvilket helt naturligt gør, at motivet gør sig lettere bemærket i rummet. Selvom dette er vores største størrelse, gør den sig godt i langt de fleste hjem, hvor den både bidrager til stemningen samt til at skabe et statement i indretningen, netop via størrelsen.

Ved at vælge den store størrelse opnår du dermed let et meget enkelt, mere grafisk, udtryk i din indretning. I forlængelse af dette, er en af de nye tendenser derfor også, at det er blevet mere og mere moderne at indrette sit hjem med markante store plakater i 70×100 cm. Så hvis du ønsker at sætte et aftryk i din boligindretning via plakater, kan dette gøres via den store størrelse.

Hvis du mangler vægplads til den helt store størrelse, men stadig ønsker effekten fra de store motiver, er det også blevet populært bare at have dem stående på gulvet i en fed ramme op ad væggen eller på en kommode, hylde osv. Her er det kun dig selv og fantasien, der sætter grænsen.

Du kan få mere inspiration, information og et bedre overblik over de forskellige størrelser i vores størrelsesguide til plakater.

Læs størrelsesguide