11 inspirerende danske plakatkunstnere

Plakater er flotte. Plakater er dekorative. Plakater er faktisk bare rigtig gode at indrette hjemmet med, da de giver nogle fantastiske muligheder for at skabe en stemning i rummet. Det kan være alt lige fra et fedt motiv eller en flot farve, som er med til at sætte prikken over i’et i din boligindretning.

Hvordan kan plakater bruges i indretningen?

Plakater kan skabe noget helt unikt og tilføje en særlig stemning eller atmosfære i rummet, særligt hvis de bliver matchet godt med dit øvrige interiør. Det kan være svært at finde ud af, hvordan du skaber den rette stemning i husets forskellige rum med plakater. Det får du derfor inspiration til her.

Åbn op for det inspirerende i stuen
Stuen er et fælles samlingspunkt og ofte også det sted i hjemmet, hvor der arbejdes eller laves lektier. Det må derfor gerne være et inspirerende rum, der stimulerer sanserne. Her kan plakater med motiver og knald på farverne være ideelle, ligesom plakater fra særlige steder i verden, du holder af og bliver inspireret af, være gode.

Omvendt kan plakater også være med til at understøtte den stil, du har i hjemmet og særligt i stuen. Er du meget kreativ, kan farver være oplagte, mens designplakater i højere grad vil komplimentere en mere klassisk og stilren stil. Uanset hvad der inspirerer dig, kan du helt sikkert finde nogle plakater til formålet.

Danske design plakater fra Brainchild

Designplakater og klassikere er aldrig helt af vejen i et moderne og skandinavisk hjem. Med designplakater fra Brainchild får de danske møbelklassikere en helt anden betydning og åbner også op for en indretning med dansk design, uden det behøver at koste dig en formue. For Brainchild er designplakater – men det er designplakater tænkt på en helt ny måde. 

Ja, det er faktisk næsten vendt på hovedet. For Brainchild fortolker de danske møbelklassikere helt bogstaveligt med inspirerende motiver og lette streger. Det er dansk design tænkt på en helt ny måde, hvilket passer godt ind i både det klassiske hjem såvel som det moderne og mere retro-inspirerede hjem.

Foto: Brainchild

Plakater findes i mange forskellige stilarter

Plakater er en rigtig gode at indrette med, da de er med til at skabe et personligt touch i boligens indretning. Med plakater kan man udtrykke sig og understrege den stil, man har i hjemmet.

Det fantastiske ved plakater er, at de ikke begrænser sig i stilarter og brug. De kan bruges i mange rum, hvilket er til fordel for dig, der godt kan lide indretning og går op i, hvordan dit hjem ser ud.

Herunder er således 11 plakatkunstnere og plakatvirksomheder, som vi anbefaler dig.

1. Contemporary posters fra Nynne Rosenvinge

Nynne Rosenvinge er en dansk designer og kunstner, som designer high-end produkter, herunder contemporary posters. Med udgangspunkt i det moderne og non-figurative univers, skaber hun minimalistiske og unikke illustrationer med et personligt udtryk.

Hun er yderst passioneret omkring design, hvilket også ses i de smukke plakater hun laver, som alle er med de fineste farver og inspirerende non-figurative motiver, som bryder med det stilrene og forudsigelige. Du finder designplakater fra Nynne Rosenvinge her.

Foto: Nynne Rosenvinge

2. Håndtegnede plakater fra Ida Rørholm Davidsen

Ida Rørholm Davidsen er en dansk illustrator, som designer smukke illustrationer og håndtegnede plakater, der lægger op til fortolkning og samtale. De er oplagte til stuen og andre samlingspunkter i hjemmet. Du finder håndtegnede plakater fra Ida Rørholm Davidsenher.

Foto: Ida Rørholm Davidsen

3. Børneplakater fra Smilbart

Smilbart designer børneplakater med udgangspunkt i det kreative børneunivers. De tilbyder således søde og charmerende dyreplakater i et genkendeligt design med varme farver, som passer ind på langt de fleste børneværelser.

Inspirationen for Smilbart tager udgangspunkt i at skabe glæde for børn – særligt inden for det familiære. De vil således gerne være med til at give glæde til børn i deres første år og give dem en god start på tilværelsen med tid til familien, fantasi og det at være nysgerrig. Du finder børneplakater fra Smilbart her.

Foto: Smilbart

4. Kunstplakater fra Josefine Amalie

Josefine Amalie skaber æstetiske kunstplakater med udgangspunkt i hendes kærlighed for fotografi. For Josefine er det at skabe et fotografi en rejse, hvor hun finder og vælger de rette visuelle elementer, som hun kombinerer og skaber noget specielt og meningsfuldt ud fra.

Belysning, farver og figurer er det, der optager Josefine, hvilket tydeligt ses i hendes kunstplakater, som både er originale og opsigtsvækkende. Du finder kunstplakater fra Josefine Amalie her.

Foto: Josefine Amalie

5. Nordiske plakater fra KASPERBENJAMIN

Kasper Benjamin er en dansk designer, der i mange år har designet grafiske illustrationer, samtidig med at han har en kæmpe passion for boligindretning.

I 2016 skabte han plakatvirksomheden KASPERBENJAMIN, hvorfra han sælger inspirerende nordiske plakater, som tager udgangspunkt i den nordiske natur. Blandt udvalget er også typografiske citatplakater og byplakater, som han skaber fra sit kontor i Odense. Du finder nordiske plakater fra KASPERBENJAMIN her.

Foto: Kasper Benjamin

6. Art Deco Plakater fra Mads Berg

Mads Berg er en anerkendt dansk illustrator og designer, der er kendt for sin moderne art deco-stil og vintage grafik. Det kommer til udtryk i hans plakater og illustrationer, der oversætter klassisk plakatkunst til et tidløst og moderne look. 

Han er meget passioneret omkring art-deco, hvilket også fremtræder tydeligt i hans flotte og farverige plakater. Du finder moderne art-deco plakater fra Mads Berg her.

Foto: Mads Berg

7. Kunstplakater fra Frohline

Frederikke Lange er en dansk kunstner og illustrator, der med plakatvirksomheden Frohline tegner og designer moderne kunstplakater med kvindekroppe.

Inspirationen til kvindekroppene finder hun bl.a. hos den franske grafiker Henri Matisse, som var en førende figur inden for moderne kunst og som blandt andet blev kendt for sine blå damer, som også pryder Frohlines portefølje af designs. Du finder de flotte kunstplakater fra Frohline her.

Foto: Frohline

8. Humoristiske plakater fra Copenhagen Poster

Bag Copenhagen Poster står grafisk designer Michael Jakobsen, der med udgangspunkt i kunstnere og andre kendte personligheder fra København, designer plakater han gerne selv vil hænge op på væggen, og som han håber, andre også har lyst til at hænge op på sin væg. 

Plakaterne har alle et humoristisk islæt og strækker sig over alt lige fra illustrationer af Gasolin og Kim Larsen til Jørgen Leth og Anders & Anders. Du finder humoristiske plakater fra Copenhagen Poster her.

Foto: Copenhagen poster

9. Kropsplakater fra Kongstad Studio

Kongstad Studio designer plakater og illustrationer med udgangspunkt i kroppen og dens former. Bag plakatvirksomheden er Cecilie Kongstad og Tobias Ullersted, hvis mål med illustrationerne er at få enhver til at smile, tænke og føle sig som en vinder. 

Med det udgangspunkt tegner og designer Cecilie plakater af kroppe, kropsdele og kropsforme, der skal udtrykke deres tro på mangfoldighed, enhed og styrkelse. Du finder kropsplakater fra Kongstad Studio her.

Foto: Kongstad Studio

10. Typografiske plakater fra PLTY

PLTY er et internationalt designfirma med base i København, hvorfra de designer plakater og illustrationer i moderne design, der tager afsæt i et åbent og legende design påvirket af både nordisk og international kultur.

Dette ses tydeligt i deres typografiske og grafiske plakater, som både fås i et stilrent og skandinavisk udtryk samt i et farverigt og legende udtryk. Du finder typografiske posters fra PLTY her.

Foto: PLTY

11. Nostalgiske plakater fra Mouse & Pen Illustration

Børnebogsuniverset er udgangspunktet og inspirationskilden for Mouse & Pens plakater og illustrationer. Helle, der står bag plakatvirksomheden, har hele sit liv været fascineret og inspireret af børnebogstegnere som Ole Lund Kirkegaard, Ilon Wikland og Cicely Mary Barker.

Alle plakater er tegnet med en lille skævhed og en naivitet, der udstråler glæde til livet, positivitet og smil i hverdagen. Hendes personlighed skinner således tydeligt igennem de forskellige designs. Du finder nostalgiske plakater fra Mouse & Pen her.

Foto: Mouse & Pen Illustration

Find en stilart, der afspejler dig

Find en stilart, der afspejler dig

Som du kan se, findes der mange stilarter inden for plakater og illustrationer. Der er derfor noget for enhver smag og enhver boligindretning. Lad valget af plakater afspejle hvem du er, og hvad du godt kan lide – for med plakatkunst kan du få et inspirerende og personligt hjem.

Se vores billedvægge